Bir kilogram kemikli kuzu kuşbaşı, 2 su bardağı ince köftelik bulgur, 1 su bardağı nohut, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 adet kuru soğan, 1 adet yumurta, 3 [...]
1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı kıyılmış ceviz 2 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı domates salçası 1 adet kuru soğan 5 dal maydanoz Tuz, [...]
2 kg kuzu kaburga 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağı 3 adet patlıcan 6 adet sivri biber 4 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz Kızartma yağı [...]
2 su bardağı ince bulgur Yarım kg kıyma 1 tabak dolusu yarpuz 2 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı haşlanmış [...]
2 kase kuru patlıcan 1 kase kuru domates 1 kase kuru biber 1 çorba kaşığı salça 2 adet soğan 250 gr kavurma 2 çorba kaşığı tereyağı Patlıcan ve [...]
1,5 su bardağı nişasta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı pekmez 1 çay bardağı şeker Üzeri için: Dövülmüş ceviz Tereyağı tencereye ve sıvıyağ [...]
5 su bardağı un 4 çorba kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 kahve fincanı süt 3 yumurta (2 tanesi hamura, 1 yumurta sarısı üzerine, 1 yumurta [...]
2 adet büyük tavuk göğsü 1 kase sarımsaklı yoğurt Kekik Kırmızı biber Nane 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım yemek kaşığı salça Tavukları kuşbaşı doğrayın. Teflon tavada iyice suyunu [...]
2 Adet Soğan 300 Gr Kıyma (İri Çekilmiş) 6 Yemek Kaşığı Margarin 7 Adet Sivri Biber 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası 4 Su Bardağı Su 1/2 Tatlı Kaşığı [...]
1 su bardağı döğme (aşurelik buğday) 5 su bardağı su 2 çay kaşığı tuz 2 su bardağı süzme yoğurt Buz taneleri Döğme, yani aşurelik buğdayı yıkayıp ve derin [...]
Aya köftesi İçin : 200 gr yağsız Kıyma 1 çay baradğı çok İnce Bulgur (sümüt) 1 tatlı kaşığı Tuz Karabiber Hamuru İçin : 1 su bardağı Un 1 [...]
Malzemeleri: Mercimek 2 su bardağı bulgur 2.5 su bardağı kırmızı mercimek yağ soğan tuz. Yapılışı: Tencerede su kaynadıktan sonra bulgur ve kırmızı mercimek tencereye konur. Biraz piştikten sonra [...]
1.5 kg. bulgur 500 gr. tereyağı 2 kg. doğranmış et (kavurma et) 100 gr. Salça 100 gr. Pul biber 50 gr. baharat yeteri kadar tuz Et kavrulur, bir [...]
Malzemeleri: Yarım kilo kabak Yarım kilo domates 2 adet sivri biber Ortaboy soğan 1 su bardağı bulgur Yağ Biber salçası. Yapılışı: Soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım yemek [...]
5 adet büyük boy Patlican 2 adet domates 5-6 adet etli dolmalik biber 5 dis sarmisak 125 gr. margarin Patlican, domates ve biberler firinlandiktan sonra kabuklari soyulur. El [...]
Köfte İçin: 1 su bardağı köftelik ince bulgur 1 su bardagı döğme ufağı irmik taneleri gibi) 1 su bardağı ılık su 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 adet [...]
4 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı su Hamuru hazırlamak için; un ve tuzu derin bir kaba koyup karıştırın. Suyu da aktarıp yoğurmaya başlayın. [...]
Malzemeler: 2 su bardağı bulgur 5 su bardağı su tuz yağ tereyağı veya sıvı yağ. Yapılışı: Tencereye belirtilen miktarda konulan su kaynayınca içerisine bulguru ve yeterince tuzu ilave [...]
Malzemeleri: 2 su bardağı bulgur 4 su bardağı su Yarım kilo domates 1 adet orta boy kuru soğan yarım kaşık biber salçası iki tane yeşil biber yağ tuz. [...]
Malzemeler: Bir su bardağı siyah (bütün) mercimek iki su bardağı bulgur dört su bardağı su <br< tuz=”” <br=””>ortaboy 1 baş soğan yağ. Yapılışı: Mercimek suda haşlandıktan sonra tuz ve [...]
Patlıcan 1 orta boy Su 4 su bardağı Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı Tuz 1 tatlı kaşığı Yoğurt (süzme) 1 su bardağı Sarımsak 2-3 diş Nane 1 [...]
Soğan 2 büyük boy Domates (veya salça) 2 büyük boy Kuşbaşı koyun eti 500 gram Tereyağı veya margarin (erimiş) 6 yemek kaşığı Su 4 su bardağı Duru Pilavlık [...]
Malzeme Duru Nohut 1/2 su bardağı Soğan 1 orta boy Salça 5 yemek kaşığı Kırmızı biber 2 tatlı kaşığı Kıyma 1 su bardağı Duru Çiğ köftelik Bulgur 1+1/2 [...]
Köftelik ince bulgur 1 su bardağı Döğme unu veya ince bulgur 1 su bardağı Un 1 çorba kaşığı İri soğan 2 adet Katıyağ 1 çorba kaşığı Limon suyu [...]