Patlıcan Cacığı (Adıyaman)

Patlıcan 1 orta boy
Su 4 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1/2 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Yoğurt (süzme) 1 su bardağı
Sarımsak 2-3 diş
Nane 1 yemek kaşığı
Pul biber 1 tatlı kaşığı

Patlıcanlar yıkanır, alaca soyulur ve küçük küp şeklinde doğranarak tuzlu suda bekletilir. Tencere 2 su bardağı su ile ateşe konur. Su kaynayınca bulgur,suyu süzülmüş patlıcan ve tuzun yarısı ilave edilir. Hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Çabuk soğuması için geniş bir tepsiye alınarak serlir. Diğer tarafta yoğurt 2 su bardapı su ile ezilir.Sarımsaklar soyulur, yıkanır ve kalan tuz ile dövülerek yoğurt ile karıştırılır. Çukur bir kapta soğuyan patlıcanlı karışım ile sarımsaklı yoğurt karıştırılarak küçük kaselere servis yapılır. Üzerine nane veya pulbiber serpilir. (K.K.Karakuş)