Damak tadı ve lezzeti ile insanların özlediği ve çok beğendiği çiğ köfte, iştah açıcı özelliğinin yanı sıra içerisinde bulunan besinler ve besin değerleri açısından, vücudumuza birçok faydası vardır.

Ana besin maddesi olan bulgur sayesinde yüksek miktarda lif içermektedir. Lifle besinler hem doyurucu özellik taşır hem de sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkı sağlar. Lifli bir besin olduğu için kilo kontrolünü kolaylaştırır.

Kansızlığı gidererek kan dolaşım hızını düzenler. Bu sebeple kalp damar rahatsızlıklarına yakalanma riski azalmış olur.

Soğuk havalarda yemek özellikle faydalıdır. Çünkü grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Doğal bir antioksidandır. Bol miktarda C vitamini içerir.

Marulla beraber tüketildiği için, maruldan kaynaklı sinirleri yatıştırma etkisine sahip olup sizi rahatlatır. Kanın temizlenmesine önemli katkı sağlar.