Ustamızdan

tarifler

Usta

MERCİMEKLİ AŞ (Adıyaman)

MERCİMEKLİ AŞ (Adıyaman)

MERCİMEKLİ AŞ (Adıyaman)

Malzemeler:
Bir su bardağı siyah (bütün) mercimek
iki su bardağı bulgur
dört su bardağı su ortaboy 1 baş soğan
yağ.


Yapılışı: Mercimek suda haşlandıktan sonra tuz ve bulgur ilave edilerek suyu çekinceye kadar pişirilir. Daha sonra çok küçük şekilde doğranmış soğanlar tereyağı veya sıvı yağla birlikte bir tavada pembeleşinceye kadar kavrulur. Pişmiş olan pilava ilave edilerek servis yapılır. Evlerde yapılan yufka ekmek (ıslatılarak) ve yanında yeşilsoğan, turp, biber turşusu (Basma isot) sarımsak ve ayranla yenilebilir.

Adıyamanlı Çiğköfteci

İrfan AYBAK

İrfan AYBAK