Ustamızdan

tarifler

Usta

Kış Tavası (Adıyaman)

Kış Tavası (Adıyaman)

Kış Tavası (Adıyaman)

2 kase kuru patlıcan 1 kase kuru domates 1 kase kuru biber 1 çorba kaşığı salça 2 adet soğan 250 gr kavurma 2 çorba kaşığı tereyağı Patlıcamn ve biber haşlanır. Domatesin üzerine sıcak su konur. Yemeklik doğranan soğan tereyağında pembeleştirilir. Üzerine salça katılır. Sonra suyu süzülmüş patlıcan ve biber eklenir. Bir kaç dakika kavurduktan sonra suyu süzülmüş kuru domates katılır. 3 su bardağı kadar su eklenir. Son olarak parçalara ayrılmış kavurma konur. Kapak kapatılır, 10 dakika daha pişirilir.

Adıyamanlı Çiğköfteci

İrfan AYBAK

İrfan AYBAK